Ingenhouszhof Amsterdam

amsterdam-ingehouszhof

Vrijdag 18 november 2016 hebben wij de opdracht ontvangen voor de realisatie van Ingenhouszhof te Amsterdam, een project bestaande uit twee woongebouwen met in totaal 124 zorgappartementen.

In samenwerking met diverse partijen, onder andere Stichting Amsta en Amsterdam Stadsdeel Oost, heeft AIG Careconcepts dit toekomstbestendige plan ontwikkeld, waarin diverse zorgwoningen gerealiseerd worden voor de huidige zorgverlener Amsta. Doelstelling is om met circa 80 intra- en extramurale zorgwoningen en circa 40 senioren-/zorgappartementen huisvesting met gepaste zorg te bieden aan bewoners van de wijk zelf en aanliggende wijken. De verwachting is dat de bouw eind februari/begin maart 2017 van start gaat. Het voormalige verpleeg- en verzorgingshuis Tabitha van Stichting Amsta wordt in 3 fasen herbouwd. Fase 1 is inmiddels gerealiseerd. Onze opdracht betreft fase 2. In deze fase wordt de sterk verouderde bebouwing aan de Ingenhouszhof gesloopt. Hier zal op de hoek een slank en aantrekkelijk woongebouw gebouwd worden voor ouderen uit de buurt. Aan de zijde Saltetstraat komt een charmant en eigentijds gebouw dat door Stichting Amsta geëxploiteerd zal worden voor diverse kwetsbare doelgroepen met een zorgvraag. Mensen die zelfstandig wonen, maar in een beschutte omgeving waar ze de benodigde ondersteuning kunnen krijgen.

 

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top