Eerste bewoners in de Westzone van De Blokken krijgen de sleutel

3_13blokken_mf

NIJVERDAL – In minder dat een jaar tijd heeft Woningstichting Hellendoorn 28 levensloopbestendige huurwoningen gebouwd aan de Helmersstraat en Nicolaas Beetsstraat. Deze week krijgen de eerste tien bewoners de sleutel uitgereikt. In april krijgen de overige bewoners de sleutel van hun nieuwe woning.

Afgelopen zomer is de woningstichting gestart met de bouw van de woningen. De woningen zijn levensloopbestendig, oftewel geschikt voor jong en oud. De woningen met twee of drie slaapkamers zijn groot genoeg voor een gezin. Maar ook senioren, al dan niet met een lichamelijke beperking, kunnen hier prima wonen. Met de badkamer en één slaapkamer op de begane grond is traplopen niet noodzakelijk.

De woningen krijgen het energielabel A++ toegekend. Goede isolatie, vloerverwarming op de begane grond, warmteterugwinning en zonnepanelen zorgen ervoor dat de nieuwe bewoners comfortabel kunnen wonen tegen late woonlasten.

De woningen zijn gebouwd door aannemingsmaatschappij Hegeman BV. De architect van het project is IAA Architecten, die het project heeft getekend naar aanleiding van een prijsvraag.

Bron: Twents Volksblad

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top