Woonzorgcentrum Veldheem Wezep

Plaats: Wezep
Opdrachtgever: Delta Wonen
Architect: Looman Architecten BNA
BVO: 5.921 m2


Na een voorbereiding van enkele weken is medio mei 2013, in opdracht van Woningstichting Delta Wonen uit Zwolle, gestart met de werkzaamheden aan het woonzorgcentrum de Veldheem in Wezep.

Eind 2012 is in opdracht van Delta Wonen de bestaande bebouwing op de bouwlocatie gesloopt. Wij kregen een bouwrijp kavel aangeboden waar de nieuwbouw, bestaande uit 3 bouwlagen, verrijst. Op de begane grond werden onder andere 8 studio’s en een groepswoning, algemene ruimten, een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, 6 appartementen met een balkon, 2 liften en een stalen spiltrap (half rond) met een ronde wand van glazen bouwstenen tot aan de dakvloer gerealiseerd.

De 1e verdieping bestaat uit 12 studio’s, 2 groepswoonkamers met een balkon van 32m2, algemene ruimten en 7 appartementen waarvan 6 met een balkon.

Op de 2e verdieping bevinden zich 12 studio’s, 2 groepswoonkamers met een balkon van 32m2, algemene ruimten, 6 appartementen met balkon en een dakterras van 37m2 .

In het dak van het complex is een lichtstraat met een lengte van 30 meter opgenomen. Door het toepassen van deze lichtstraat is een bijzonder licht gebouw ontstaan.

Speciale wens van de opdrachtgever was dat het gebouw de mogelijkheid moet bieden om in de toekomst tegen geringe kosten van 3 studio’s 2 appartementen te kunnen maken. Het gebouw werd hierop voorbereid, zowel bouwkundig als installatietechnisch.

Zo zijn er in de constructie ter plaatse van de studio’s op voorhand sparingen, loze leidingen, extra riolering en een aantal andere voorzieningen opgenomen. Tevens zijn er voorzieningen opgenomen om te zijner tijd relatief eenvoudig extra prefab betonnen balkonplaten aan te kunnen brengen.

De gevels werden gemaakt van metselwerk met ter plaatse van het maaiveld een betonnen band van 20 cm hoog en onder de dakrand een betonnen sierband met afdekker. Rondom de kozijnen werden betonnen kaders toegepast. De zuidoost en de noordwest gevel werden deels voorzien van zinken gevelbekleding.

Het project is aangenomen inclusief de e- en w- installaties en het inrichten van het buitenterrein. Het gebouw is in juni 2014 overgedragen aan de opdrachtgever.

 

Recente projecten

Centrumplan MFA Leende

amusement, nieuwbouw, onderwijs, utiliteitsbouw

Transformatorruimtes Barneveld en Regelstation Nijkerkerveen

civiel, nieuwbouw, verbouw

Campus Lelystad

nieuwbouw, onderwijs, overheid, utiliteitsbouw

Uitvaartcentrum Nijverdal

kantoren, utiliteitsbouw, verbouw