Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg Vollenhove

Plaats: Vollenhove
Opdrachtgever: Wetland Wonen Groep
Architect: Grunstra Architecten Groep BNA
BVO: 2.650 m2


Op 25 september 2009 is de verbouwing en uitbreiding van woonzorgcentrum ‘Nieuw Clarenberg’ in Vollenhove naar volle tevredenheid van opdrachtgever Wetland Wonen Groep in Vollenhove opgeleverd. Grunstra Architecten Groep BNA uit Bolsward was verantwoordelijk voor het ontwerp en tevens directievoerder. Op 30 maart 2009 is gestart met het verbouwen van een bestaande vleugel – bouwdeel B – tot 19 PG-kamers (voor personen met een psychogeriatrische aandoening, waarbij de meest voorkomende vorm dementie is). Daarnaast zijn er 5 somatiek kamers gerealiseerd voor personen die vanwege hun lichamelijke gesteldheid gedurende 24 uur verpleging, behandeling en begeleiding krijgen.

 

De bestaande vleugel is opgedeeld in 3 gesloten zorggroepen, met elk een eigen huiskamer en keuken. De zorggroepen hebben hun eigen (herkenbare) kleurstelling op wanden en vloeren gekregen, waarbij op diverse deuren een fotoprint werd geplakt met daarop afgedrukt landschappen, kleine havens en pittoreske dorpsgezichten.

 

Daarnaast is in de naastgelegen bestaande vleugel – bouwdeel A – het bestaande restaurant uitgebreid met een grote serre en werden de toko, de ruimte voor groepsverzorging en een rolstoeltoilet omgebouwd tot een grand café. Ook zijn in deze vleugel de kapsalon en pedicuresalon verplaatst en is er een wellness-ruimte gecreëerd.

De benodigde sloopwerkzaamheden in de bestaande vleugels vroegen veel aandacht, het woonzorgcentrum draaide namelijk gewoon door. Overlast in de vorm van lawaai en stof diende tot een minimum beperkt te blijven.

Recente projecten

Cellenafdelingen PI Nieuwegein

renovatie, utiliteitsbouw

Onderstation Barneveld

civiel, nieuwbouw, verbouw

Aeres Hogeschool Almere

nieuwbouw, onderwijs, utiliteitsbouw

Hogeschool Windesheim Zwolle

onderwijs, renovatie, utiliteitsbouw