Woonzorgcentrum De Esdoorn Zwolle

Plaats: Zwolle
Opdrachtgever: Zorgcombinatie Zwolle
Architect: Het Architectenhuis Borkent & Plug bv
BVO: 8.427 m2


‘De Esdoorn’ bestond uit 2 vleugels, een oost- en een westvleugel. In de oostvleugel is in mei 2004 brand uitgebroken, waarna deze vleugel direct is gesloopt.

 

Zorglocatie ‘De Esdoorn’ is geheel vernieuwd en tegenwoordig staat er op de plek van de oude oostvleugel een modern gebouw.

Het moderne gebouw kenmerkt zich door een fraaie kleurencombinatie van de verschillende materialen. De rode en licht oranje gevelstenen werden gebruikt in combinatie met aluminium kozijnen en vliesgevels en de franse balkons werden uitgevoerd in 3 kleurstellingen.

De gecreëerde binnentuin is een ontmoetingsplek voor alle bewoners en zorgpersoneel.

Ook de verschillende dakniveaus zorgen ervoor dat er een mooi gevelbeeld is ontstaan.

Het belangrijkste verschil tussen de nieuwbouw en de oude westvleugel is dat elke bewoner de beschikking heeft gekregen over 2 kamers in plaats van 1.

De eigen leefruimte is, door de aparte slaapkamer en de veel ruimere badkamer, bijna tweemaal zo groot. In het woonzorgcentrum zijn 64 verzorgingshuisplaatsen en 18 verpleeghuisplaatsen, een afdeling opleiding zorg en een afdeling dagbehandeling gerealiseerd. Ook bewoners uit de wijk zijn welkom in het nieuwe gebouw.

De huidige bewoners van de oude ‘Esdoorn’  genieten vanaf half januari 2012 van dit nieuwe woonzorgcentrum en daarna werd de oude ‘Esdoorn’ gesloopt.

Recente projecten

Cellenafdelingen PI Nieuwegein

renovatie, utiliteitsbouw

Onderstation Barneveld

civiel, nieuwbouw, verbouw

Aeres Hogeschool Almere

nieuwbouw, onderwijs, utiliteitsbouw

Hogeschool Windesheim Zwolle

onderwijs, renovatie, utiliteitsbouw