Winkelcentrum Rijksweg Groningen

Plaats: Groningen
Opdrachtgever: De Hoge Dennen Holding b.v.
Architect: Op ten Noordt Blijdenstein Architecten
BVO: 3.718 m2


Door opdrachtgever De Hoge Dennen Holding b.v. zijn wij in samenspraak met de directievoerder Fame uitgenodigd in het bouwteam voor dit project.
De eigenaar wil het winkelcentrum sterker positioneren als brandpunt van de lokale gemeenschap. Daarvoor is een verbeterslag noodzakelijk. Het totale project behelst een integrale aanpak van de marketing, signing, interieur, exterieur en openbare ruimte met als doel te zorgen voor een grotere aantrekkingskracht, binding en attractiewaarde voor het winkelend publiek en de betrokken ondernemers.

Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V. zal de gehele sloop, het aanpassen van het casco, het vernieuwen van de gevels en de gehele buitenruimte voor zijn rekening nemen. De afbouw en installaties (behoudens de hemelwaterafvoer installatie) zal door derden worden uitgevoerd.
Voor ons zal de grootste uitdaging het plannen en coördineren van de werkzaamheden zijn, omdat tijdens de gehele bouwperiode de bestaande AH in gebruik blijft. Veiligheid en het voorkomen van overlast voor het winkelend publiek zullen speerpunten zijn gedurende de uitvoering. De eerste bouwkostenramingen hebben we in november 2016 gemaakt. In de periode tot eind 2017 is er een groot aantal ontwerpstappen gemaakt en werd een positief welstandsadvies afgegeven. De Hoge Dennen heeft het winkelcentrum geheel verhuurd aan de AH en de Lidl.

Recente projecten

Renovatiewoningen Almelo

renovatie, wonen

Westvleugel Academiegebouw Groningen

onderwijs, renovatie, utiliteitsbouw

De Eglantier Apeldoorn

nieuwbouw, retail, utiliteitsbouw, verbouw, wonen

29 woningen Delden

renovatie, wonen