Verzorgingshuis De Hullen Oldebroek

Plaats: Oldebroek
Opdrachtgever: Habion
Architect: Huibers & Jarring Architecten BNA
BVO: 10.220 m2


Het door Huibers & Jarring Architecten uit Veenendaal ontworpen project is gerealiseerd in 2 fasen. Fase 1 omvatte de sloop van bestaande aanleunwoningen, de nieuwbouw van een eigentijds zorgcentrum en een deel van de terreininrichting. Fase 2 omvatte de nieuwbouw van 3 woonblokken, bestaande uit 24 aanleunwoningen, 11 vrije sector woningen, 8 luxe koopappartementen en het resterende deel van de terreininrichting.

 

In alle 4 gebouwen zijn dezelfde materialen in de gevel gebruikt, te weten een gecombineerde gevel van rode baksteen en ‘houten’ gevelbekleding.

 

De begane grond van het zorgcentrum kenmerkt zich door een ruime hal met receptie, een gezellig restaurant met frontcooking keuken voor bewoners en personeel, behandelruimtes en kantoren. Daarnaast wonen op de begane grond 18 bewoners met een verpleeghuisindicatie in 3 woongroepen van 6 bewoners. In deze kleinschalige woongroepen wordt een gezinssituatie nagebootst en kunnen de bewoners met de dagelijkse werkzaamheden meehelpen, zoals koken en stofzuigen.

De eerste en tweede verdieping functioneren als verzorgingshuis en bieden plaats aan 35 bewoners, die de beschikking hebben over een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer.

 

De woonblokken bestaan uit verschillende huur- en koopappartementen met balkons waarbij bewoners, indien nodig, gebruik kunnen maken van de voorzieningen uit het zorgcentrum.

 

Fase 1 is in juni 2010 opgeleverd, waarna de verhuizing van de bewoners uit het bestaande zorgcentrum naar het nieuwe is opgestart. Na de verhuizing is in augustus 2010 gestart met de asbestsanering en sloop van het oude zorgcentrum.

De sloop van het zorgcentrum werd vertraagd doordat er veel meer asbest in het pand was verwerkt dan op basis van aangeleverde asbestinventarisatie was aangenomen. Deze ontdekking veroorzaakte een forse stagnatie, waardoor de oplevering van de sloop en de daarop volgende start van fase 2 aanzienlijk later dan gepland heeft plaatsgevonden. Op 26 november 2010 is uiteindelijk gestart met de nieuwbouw van de tweede fase.

 

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden bleef een deel (5.000 m2) van het verzorgingshuis in gebruik.

Recente projecten

Cellenafdelingen PI Nieuwegein

renovatie, utiliteitsbouw

Onderstation Barneveld

civiel, nieuwbouw, verbouw

Aeres Hogeschool Almere

nieuwbouw, onderwijs, utiliteitsbouw

Hogeschool Windesheim Zwolle

onderwijs, renovatie, utiliteitsbouw