Uitvaartcentrum Nijverdal

Plaats: Nijverdal
Opdrachtgever: Uitvaartcentrum Nijverdal
Architect: EVE Architecten

Het Uitvaartcentrum in Nijverdal is sinds de komst van het crematorium behoorlijk gegroeid. Als gevolg daarvan kreeg men te maken met gebrek aan kantoorruimte in hun pand en zijn wij vorig jaar benaderd om samen met hen dit probleem in bouwteam op te lossen.

EVE Architecten heeft hiervoor een mooi plan uitgewerkt, waarbij nieuwe kantoren bovenop het huidige dak zijn ontworpen.

Na een periode van tekenwerk, berekeningen van constructies en kostprijsbepalingen, zijn we in april 2019 gestart met de uitvoering.

Voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden is het personeel van het Uitvaartcentrum verhuisd naar een door ons geplaatste unit op het terrein.

Na de nodige sloopwerkzaamheden zijn we gestart met het verzwaren van de bestaande constructie. Met name de bestaande houten dakvloer moest constructief verzwaard worden en de fundatie onder de dakopbouw moest versterkt worden. Bij de laatstgenoemde heeft de constructeur gekozen voor het aanbrengen van zand in de kruipruimte om de bestaande fundatiestroken goed op te sluiten.

De nieuwe dakopbouw is aan één kopgevel rond en aan de andere kopgevel voorzien van een doorgaande aluminium vliesgevel. Het nieuwe houten dak ligt onder een helling van circa 10%. De gevels zijn volledig opgebouwd uit HSB-elementen, opgesloten door een staalconstructie en aan de buitenzijde voorzien van gevelstucwerk. Ook de ronde HSB-elementen zijn door onze timmerfabriek volledig rond uitgevoerd, waarbij de elementen aan de bovenzijde ook nog eens schuin afliepen. Dit allemaal in 2D uitgewerkt. Best een puzzel voor onze timmerfabriek, maar zeker goed gelukt.

De nieuwe kantoren zijn allen afgewerkt met gipsbeplating en voorzien van glazen systeemwanden. Een aantal ruimten in het bestaande pand is deels aangepast en her en der opgefrist met nieuw tegelwerk, nieuwe kozijnen en deuren, nieuwe systeemplafonds en het nodige schilderwerk. In juli 2019 is het project opgeleverd.

 

Recente projecten

Centrumplan MFA Leende

amusement, nieuwbouw, onderwijs, utiliteitsbouw

Transformatorruimtes Barneveld en Regelstation Nijkerkerveen

civiel, nieuwbouw, verbouw

Campus Lelystad

nieuwbouw, onderwijs, overheid, utiliteitsbouw

Oude aanbouw faculteit GMW Rijksuniversiteit Groningen

onderwijs, overheid, renovatie