Sportaccommodatie De Thij Oldenzaal

Plaats: Oldenzaal
Opdrachtgever: Gemeente Oldenzaal
Architect: Koppert + Koenis Architecten
BVO: 3.850 m2


Op 19 april 2010 is gestart met de nieuwbouw van sportaccommodatie ‘De Thij’ in Oldenzaal. De sportaccommodatie, die werd gebouwd in opdracht van de Gemeente Oldenzaal, heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 3.850 m2 en is bedoeld voor meerdere gebruikers. Eén van de gebruikers is het Twents Carmel College, locatie ‘De Thij’, die de sporthal, kleedruimtes, douches en onderwijsruimtes gelegen op de begane grond gebruikt voor het onderwijs. Tevens kunnen andere sportverenigingen gebruik maken van de hypermoderne sporthal, waaronder gymnastiekvereniging Quick. Voor deze vereniging bevindt zich op de eerste verdieping een turnzaal met onder andere een tumblingbaan en een trampoline.

 

De sportaccommodatie, die door middel van een verbindingsgang wordt verbonden met de naastgelegen school van het Twents Carmel College, is ontworpen door Koppert + Koenis – Architecten uit IJsselstein. Koppert + Koenis heeft met een palet aan ontwerpelementen van het schoolgebouw, de sporthal vormgegeven. Niet door letterlijk het gebouw te kopiëren, maar door het anders toepassen van verschillende karakteristieke elementen over het gehele gamma zoals gevelmaterialen, kleurgebruik, glasopeningen en ruimtedimensies.

 

Het gebouw is zo ontworpen dat bepaalde delen (zoals de turnzaal van turnvereniging Quick) alleen toegankelijk zijn voor bepaalde gebruikers. Deze gebruikers hebben een eigen ingang. Alle kleed-/en doucheruimten zijn voor alle gebruikers toegankelijk.

Recente projecten

Regelstation Zutphen

civiel, industrie, nieuwbouw

118 woningen Almelo

renovatie, verbouw, wonen

Verduurzaming 52 woningen Deldensestraat

renovatie, verbouw, wonen

’t Dijkhuis Bathmen

nieuwbouw, renovatie, utiliteitsbouw, verbouw, zorg