Rijkskantoor Calandlaan Amsterdam

Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
Architect: De Twee Snoeken
BVO: 8.027 m2


Begin 2017 hebben we de design & build opdracht gekregen voor de realisatie van Rijkskantoor Pieter Calandlaan in Amsterdam. Het gebouw heeft dienst gedaan als stadsdeelkantoor van de Gemeente Amsterdam.

Flexibel&duurzaam

De opgave bestond uit de bouwkundige renovatie van het gebouw en het ontwerpen en realiseren van een inbouwpakket voor meerdere Rijksdiensten. Het interieurontwerp is volgens de richtlijnen van de FWR (Fysieke Werkomgeving Rijk) ontworpen. Dat betekent een kantooromgeving t.b.v. activiteitgerelateerd werken, afgestemd op de specifieke eisen en wensen van de diverse Rijksdiensten. Daarnaast is op de begane grond een ontvangst- en dienstverleningsgebied voor de verschillende gebruikers van het gebouw vormgegeven. Hierbij was extra aandacht voor de manier waarop diverse bezoekers hun weg in het Rijkskantoor vinden.

Bij het ontwerp van de kantooromgeving ligt de nadruk sterk op de realisering van een flexibel en duurzaam interieur, dat gemakkelijk kan worden aangepast aan toekomstige functiewijzigingen. Ook was het van belang dat het interieur een generiek karakter krijgt, waardoor het tevens voor andere Rijksdiensten bruikbaar en herkenbaar is.

Kwaliteit!
Het project is aanbesteed op basis van een vast bedrag (fixed price). Bij de selectie hebben de kwaliteitscriteria dus voor 100% geteld, wat bij aanbestedingen (helaas) zelden voorkomt.

Recente projecten

Verduurzaming 52 woningen Deldensestraat

renovatie, verbouw, wonen

‘t Dijkhuis Bathmen

nieuwbouw, renovatie, utiliteitsbouw, verbouw, zorg

20/10 kV Regelstation Urk Zuid

civiel, nieuwbouw

Kantoor en bedrijfshal Heutink Nijverdal

industrie, kantoren, nieuwbouw, utiliteitsbouw