Renovatiewoningen Almelo

Plaats: Almelo
Opdrachtgever: Beter Wonen

Op 27 september is het contract ondertekend tussen Aannemingsmaatschappij Hegeman en Almelose Woningstichting Beter Wonen.

Zowel voor de 26 als de 43 woningen is er een modelwoning gerealiseerd. In de modelwoningen hebben de bewoners kunnen zien wat er allemaal gaat gebeuren in hun woning.

Bij deze woningen gaat het om een combinatie van planmatig onderhoud, asbestsanering en isolerende maatregelen. De keuken, het toilet en de badkamer worden voorzien van nieuwe vloer- en wandtegels en er wordt een nieuwe keuken geplaatst. De isolerende maatregelen bestaan uit het plaatsen van een nieuwe cv-ketel en de houten kozijnen met enkel/dubbel glas worden vervangen door kunststof kozijnen met HR++ beglazing. Ook wordt de houten woonkamervloer vervangen door een geïsoleerde ps-combinatievloer en op de zolder worden onder het dakbeschot isolatieplaten aangebracht. Een ander verduurzamingspunt is het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Door al deze maatregelen zijn de woningen straks comfortabeler en flink energiezuiniger.

Slopen en nieuwbouw was ook een mogelijkheid geweest, maar dan zouden de huren flink omhoog gaan. Er is om die reden voor renovatie en verduurzaming gekozen. Zo houdt Beter Wonen deze woningen beschikbaar voor mensen met een kleine beurs en krijgen de oude woningen een tweede leven.

Tijdens de ingrijpende werkzaamheden blijven de huizen bewoond. Met de bewoners zijn afspraken gemaakt om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Alle bewoners ontvangen een dagplanning waarop staat aangegeven op welke dag welke werkzaamheden er in hun woning plaatsvinden. Bewoners hebben zich al een tijdje kunnen voorbereiden op de renovatie. Ook aan opruimen wordt aandacht besteed. Zo worden er containers geplaatst waarin bewoners die ruimte maken voor de ingreep in hun huis gratis grof vuil kunnen storten. Tijdens het werk in de woning kunnen bewoners gebruik maken van een ingerichte “vertoefwoning”.

De 26 woningen zijn eind oktober 2018 opgestart en opgeleverd begin december 2018. Aansluitend zijn we in januari gestart met de 43 woningen en deze zijn in maart 2019 opgeleverd.

Aansluitend is gestart met de verduurzaming van 44 woningen Kroosstraat en 128 woningen Klimopstraat. De laatste woningen zijn in het voorjaar van 2020 opgeleverd.

 

 

Recente projecten

20/10 kV Regelstation Urk Zuid

civiel, nieuwbouw

Kantoor en bedrijfshal Heutink Nijverdal

kantoren, nieuwbouw, utiliteitsbouw

Cellenafdelingen PI Nieuwegein

renovatie, utiliteitsbouw

Onderstation Barneveld

civiel, nieuwbouw, verbouw