RBT (Robuust Basisteam) Venray

Plaats: Venray
Opdrachtgever: Politie Den Haag
Architect: BDG Architecten
BVO: 1.350 m2


Op 12 september 2018 werd de nieuwbouw RBT (Robuust Basisteam) voor de politie in Venray overgedragen aan een tevreden opdrachtgever.

Het hoofdgebouw van het politieteam in Venray was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom werd besloten een compactere nieuwe huisvesting te realiseren, direct naast het bestaande gebouw.

De nieuwbouw heeft in hoofdlijnen de volgende functies gekregen: kantoorruimtes, publiekszone, arrestantengebied, kleedruimten met wasgelegenheid en opslag. De parkeervoorziening bestaat uit 41 parkeerplaatsen voor voertuigen, 40 stallingsplekken voor fietsen en 5 plekken voor motoren en scooters deels met oplaadvoorzieningen een afdak en opslag.

De gesloopte bebouwing bestond uit een hoofdgebouw van 4 lagen (inclusief kelder) van ca. 2750 m2 BVO en een laagbouw van 2 lagen (inclusief schietkelder) van ca. 650 m2 bvo.
Tijdens het bouwen van het nieuwe pand bleef het hoofdgebouw gewoon in gebruik. Hierdoor was er veel aandacht benodigd voor de kleine bouwplaats en inrichting, tijdelijke voorzieningen en het tijdelijke binnenterrein (t.b.v. parkeren) voor het hoofdgebouw.
De sloop van het bestaande hoofdgebouw, opstallen en terreinafscheiding vond gefaseerd plaats.

Recente projecten

Regelstation Zutphen

civiel, industrie, nieuwbouw

118 woningen Almelo

renovatie, verbouw, wonen

Verduurzaming 52 woningen Deldensestraat

renovatie, verbouw, wonen

’t Dijkhuis Bathmen

nieuwbouw, renovatie, utiliteitsbouw, verbouw, zorg