Knooppunt 3 Academiecomplex Rijksuniversiteit Groningen

Plaats: Groningen
Opdrachtgever: Rijksuniversiteit Groningen
Architect: Bureau Staal/Christensen
BVO: 160 m2


In aansluiting op ons project renovatie Westvleugel Academiecomplex Rijksuniversiteit Groningen zijn wij medio maart 2019 gestart met de verbouw van knooppunt 3 van het Academiecomplex.

Het betreft de sloop tot begane grondvloer van het bestaande gebouw. Vervolgens hebben we een kleine patio dichtgemaakt en de nieuwbouw weer opgebouwd.

Uitdaging was de uitvoering, omdat het pand tussen drie bestaande gebouwen staat en niet direct toegankelijk is vanaf de openbare weg.

De naam Knoop 3 komt voort uit dat het een knooppunt/doorgang is tussen een aantal bestaande gebouwen.

De nieuwbouw is een verkeersruimte met kantoorruimte voor circa 14 werkplekken. Op het dak is een technische ruimte gerealiseerd t.b.v. de luchtbehandelingskast.

Recente projecten

Centrumplan MFA Leende

amusement, nieuwbouw, onderwijs, utiliteitsbouw

Transformatorruimtes Barneveld en Regelstation Nijkerkerveen

civiel, nieuwbouw, verbouw

Campus Lelystad

nieuwbouw, onderwijs, overheid, utiliteitsbouw

Uitvaartcentrum Nijverdal

kantoren, utiliteitsbouw, verbouw