Kabelkelders gelijkrichterstations Hoekse Lijn

Plaats: Vlaardingen
Opdrachtgever: Omexom Dordrecht
Architect:
BVO: hr>

De Hoekse Lijn is de spoorlijn tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland Strand. In april 2016 zijn de contracten ondertekend voor het realiseren van 9 stuks kabelkelders ten behoeve van de gelijkrichterstations. De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de ombouw van de Hoekse Lijn. Binnen het project ondergaat het bestaande spoorlijntracé van circa 25 km lang tussen Schiedam en Hoek van Holland een metamorfose. Hierbij zal een gewone spoorlijn omgetoverd worden tot moderne metrolijn.

De kabelkelders worden langs het spoor uitgevoerd. Hierop wordt het gelijkrichterstation aangebracht, die voor de voeding van metrostellen zorgt. De werkzaamheden bevatten 3 aspecten.

• Aspect 1: de bouwkundige/civiele werkzaamheden, namelijk het realiseren van een betonnen kabelkelder inclusief funderingspalen, waarop een gelijkrichterstation ten behoeve van ProRail/RET wordt geplaatst.

• Aspect 2: het gelijkrichterstation wordt getransporteerd en op locatie geplaatst.

• Aspect 3: de 2 behuizingen gelijkrichterstations worden onderling aangesloten en op de kabels van derden.

Tot onze opdracht behoren de werkzaamheden als genoemd onder aspect 1 en dit bestaat kort samengevat uit uitzetwerkzaamheden, grondwerkzaamheden, het aanbrengen van funderingspalen, het storten van betonvloeren en -wanden en de bestratingswerkzaamheden.

 

Recente projecten

Regelstation Zutphen

civiel, industrie, nieuwbouw

118 woningen Almelo

renovatie, verbouw, wonen

Verduurzaming 52 woningen Deldensestraat

renovatie, verbouw, wonen

’t Dijkhuis Bathmen

nieuwbouw, renovatie, utiliteitsbouw, verbouw, zorg