Gebouw 100 Bouw & Infrapark Harderwijk

Plaats: Harderwijk
Opdrachtgever: Bouw & Infra Park Harderwijk
Architect: Nibag
BVO: 1.750 m2


Eind oktober 2016 ontvingen wij na een selectieprocedure op basis van de meest economische inschrijving onderbouwd met een plan van aanpak de opdracht namens Bouw & Infra Park B.V. Harderwijk voor de Transformatie gebouw 100.

Gebouw 100 betreft een monumentaal legeringsgebouw, dat in het verleden dienst deed als huisvesting voor officieren die destijds gelegerd waren op deze kazerne. Gebouw 100 is een gebouw uit een serie van 4 naast elkaar gelegen exact gelijkende gebouwen. Deze gebouwen hebben een monumentale status verworven. Na transformatie van het gebouw wordt dit deels de nieuwe huisvesting voor Volandis, die de taken van het inmiddels opgeheven Fundeon overgenomen heeft.

De werkzaamheden omvatten in hoofdzaak het inpandig aanpassen en creëren van kantoor en sanitaire ruimtes, alsmede trappenhuizen en lift­installatie. Tevens werd het gebouw bouwkundig, maar zeker ook klimaat technisch aangepast, alsmede voorzien van complete infra voorzieningen van data en telecom, zoals van een modern kantoorpand verwacht mag worden.

De werkzaamheden werden in nauwe afstemming met de nieuwe huurder planmatig uitgewerkt en uitgevoerd. Het gebouw is opgeleverd in maart 2017.

 

Recente projecten

118 woningen Almelo

renovatie, verbouw, wonen

Verduurzaming 52 woningen Deldensestraat

renovatie, verbouw, wonen

‘t Dijkhuis Bathmen

nieuwbouw, renovatie, utiliteitsbouw, verbouw, zorg

20/10 kV Regelstation Urk Zuid

civiel, nieuwbouw