Appartementencomplex De Schapenmarkt Hellendoorn

Plaats: Hellendoorn
Opdrachtgever: Eigen beheer
Architect: Jorissen Simonetti Architecten
BVO: 12.650 m2


De gemeente Hellendoorn verleende in november 2002 de bouwvergunning voor een appartementencomplex in het centrum van Hellendoorn. Na een langdurige periode van wachten kon begin 2006 begonnen worden met de sloop van de bestaande woningen aan de Schapenmarkt. Het gebouw bestaat uit 12 luxe appartementen en 2 riante penthouses. Op de begane grond werden 4 commerciële ruimten gebouwd met een gezamenlijke oppervlakte van 650 m². Daaronder zijn een parkeergarage (31 parkeerplaatsen) en een aantal fietsenbergingen gerealiseerd.

 

De nieuwbouw, met een aanneemsom van € 3.110.458,–, is een ontwerp van Jorissen Simonetti Architecten uit Rijssen. In het ontwerp is rekening gehouden met oude bebouwingslijnen zoals het pottenbakkershuisje en een oude boerderij, waardoor het geheel perfect past in de dorpskern van Hellendoorn. Het merendeel van de wanden is in het werk gestort.
De verdiepingsvloeren bestaan uit breedplaatvloeren en kanaalplaatvloeren (zgn. appartementenvloer) met een vrije overspanning van 11,50 m¹. De gevels bestaan uit baksteen met houten kozijnen. Door het verspringen van de pannendaken op de 2e en 3e verdieping is een karakteristiek gebouw ontstaan. Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V. verzorgde, naast de gehele uitvoering (inclusief de installaties) ook de kopersbegeleiding. Het project is op 11 juli 2007 opgeleverd.

Recente projecten

Regelstation Zutphen

civiel, industrie, nieuwbouw

118 woningen Almelo

renovatie, verbouw, wonen

Verduurzaming 52 woningen Deldensestraat

renovatie, verbouw, wonen

’t Dijkhuis Bathmen

nieuwbouw, renovatie, utiliteitsbouw, verbouw, zorg