28 woningen Westzone De Blokken Nijverdal

Plaats: Nijverdal
Opdrachtgever: Woningstichting Hellendoorn
Architect: IAA Architecten Enschede
BVO: 4.898 m2


September 2014 zijn wij gestart met de nieuwbouw van 28 levensloopbestendige huurwoningen in Nijverdal. De woningen zijn verdeeld over totaal 7 blokken variërend van 2 tot 5 geschakelde woningen per blok. Elke woning heeft een vrijstaande berging aan de achterzijde. Het project is uitgevoerd in opdracht van de Woningstichting Hellendoorn en verkregen na een onderhandse aanbesteding. IAA Architecten uit Enschede was verantwoordelijk voor het ontwerp dat constructief uitgewerkt is door Bartels Ingenieursbureau uit Enschede. Naast de bouwkundige werkzaamheden was Aannemingsmaatschappij Hegeman tevens verantwoordelijk voor de e- en w-installaties en de terreinafwerking.

De woningen zijn zeer energiezuinig ontworpen met een EPC van 0,4. Om deze lage waarde te kunnen halen, is bouwkundig gezien gebruik gemaakt van hoogwaardige isolatie en tripple beglazing. Daarnaast is er tijdens de uitvoering veel aandacht besteed aan de naad- en kierdichting. Installatietechnisch zijn de woningen voorzien van lage temperatuurverwarming, cv in combinatie met warmtepomp en zijn de daken voorzien van zonnepanelen.

De woningen, bestaande uit 2 bouwlagen en een zolder, zijn levensloopbestendig uitgevoerd, wat inhoudt dat deze geschikt zijn voor zowel de jongere als de wat oudere huurder. Dit is onder andere bereikt door de realisatie van een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Daarnaast heeft de huurder de mogelijkheid om een badkamer op de verdieping te realiseren. Hiervoor zijn voorzieningen getroffen tijdens de bouw.

De woningen zijn traditioneel gebouwd en onderhoudsvriendelijk. De gevels bestaan uit metselwerk in combinatie met kunststof kozijnen. De prefab sporenkappen zijn afgewerkt met dakpannen en de boeien en overstekken zijn bekleed met Rockpanel. Om de woningen esthetisch meer uitstraling te geven, zijn de dakkapellen bekleed met zink en zijn delen van de gemetselde gevels voorzien van wit sauswerk. Het zink komt daarnaast nog terug bij de eindwoningen in de vorm van bekleding van bloemkozijnen en ter plaatse van de voordeuren.

De terreinafwerking bestond uit het plaatsen van schuttingen en keerwanden, metselen van tuinmuren, planten van hagen en het aanbrengen van tegelpaden.

Het project is naar volle tevredenheid van opdrachtgever opgeleverd op 9 april 2015.

 

Recente projecten

Centrumplan MFA Leende

amusement, nieuwbouw, onderwijs, utiliteitsbouw

Transformatorruimtes Barneveld en Regelstation Nijkerkerveen

civiel, nieuwbouw, verbouw

Campus Lelystad

nieuwbouw, onderwijs, overheid, utiliteitsbouw

Uitvaartcentrum Nijverdal

kantoren, utiliteitsbouw, verbouw