22 zorgappartementen Zwolle Stadshagen

Plaats: Zwolle
Opdrachtgever: Delta Wonen
Architect: 19Het Atelier Architecten
BVO: 1.800 m2


 

Het gebouw bestaat uit zorgappartementen, die gebruikt worden door Dimence (voorheen Zwolse Poort) en is bestemd voor patiënten die gaan terugkeren in de maatschappij.

Deze doelgroep krijgt rechtstreekse ondersteuning en begeleiding van een zorgteam, dat ook in dit appartementengebouw is gehuisvest en direct verbonden is met het naastgelegen hoofdgebouw van Dimence.

De zorgappartementen bevatten diverse faciliteiten, zoals zusteroproepsystemen, 3 mindervaliden appartementen, centrale huiskamer en een teampost van waaruit de zorg naar behoefte geboden kan worden.

Het gebouw kenmerkt zich door de speelse architectuur van het toonaangevende Zwolse bureau 19Het Atelier Architecten. De buitenschil bestaat uit een mix van gevelstenen met kunststof gevelbekledingen in een vakkenpatroon. De uitkragende gevelgalerijen met balkons, gedragen door hardhouten kolommen, zorgen ervoor dat elke woning afzonderlijk van buitenaf toegankelijk is. Beide appartementencomplexen zijn met elkaar verbonden door middel van een centraal trappenhuis met lift.

De traditioneel getimmerde kap met zeer forse overstekken is uitgevoerd door middel van een koude dakconstructie, waarbij de isolerende schil is teruggebracht tot op de betonnen dakvloer. Hierdoor is het mogelijk om alleen de voor de bewoners relevante ruimten te verwarmen.

De complete installaties van elektra, cv, mv en riool zijn zodanig ontworpen, dat telkens 2 appartementen gezamenlijk gebruik maken van 1 installatie.

Door deze samenvoeging van installaties is een veel gunstiger exploitatie ontstaan.

Voor toekomstig gebruik is het gebouw eenvoudig aan te passen. Door herinrichting zijn 11 zeer royale woonappartementen te realiseren. De constructie, installatie en bereikbaarheid zijn hierop nu al afgestemd. Al met al een uitdagend appartementencomplex met een grote meerwaarde voor de toekomst.

Recente projecten

Regelstation Zutphen

civiel, industrie, nieuwbouw

118 woningen Almelo

renovatie, verbouw, wonen

Verduurzaming 52 woningen Deldensestraat

renovatie, verbouw, wonen

’t Dijkhuis Bathmen

nieuwbouw, renovatie, utiliteitsbouw, verbouw, zorg