Leon van Asselt

Asselt van Leon

Ik ben Leon van Asselt en ben actief bij Hegeman als stagiair bouwkunde (bouwtechniek en bouwmanagement) als student van Windesheim Zwolle. Dit is mijn tweede stage in het vierde jaar, waarna ik ga afstuderen.

De planning is om medio 2015 klaar te zijn met de opleiding.

Vanaf afgelopen september ben ik te vinden op de bouw in Wezep bij de Prinses Margriet Kazerne. Hier heb ik de eerste weken meegelopen in het werk buiten, waarna ik bij Tonnie Veltien als assistent-uitvoerder in de keet terecht ben gekomen. Tussendoor heb ik nog een aannemersvakdiploma gehaald, die door Bouwend Nederland aangeboden werd op Windesheim.

De stageperiode zal duren tot half januari 2015.

Op de bouwplaats houd ik me bezig met het uittrekken van hoeveelheden, bestellen van materiaal, overleg met onderaannemers en wat sturing op de bouwplaats, 6-weken planningen maken, van week tot week vooruit plannen in overleg met Tonnie, zodat we niet voor verrassingen komen te staan.

Vanuit school moeten we een stageverslag maken, waarin een procesverslag van de gehele periode komt, een technisch rapport en een organisatiebeschrijving. De docent/begeleider komt 2 keer langs op de bouwplaats.

Eén keer om de voortgang te bekijken en een klap te geven op een onderwerp voor het technisch rapport.

Aan het eind van de stageperiode nog een keer voor de eindbeoordeling en om ook feedback over mij te krijgen van de bedrijfsbegeleider.

Voor het technisch verslag heb ik gekozen om als onderwerp de verandering van breedplaatvloeren naar kanaalplaatvloeren compleet te behandelen, waardoor er een lichtere constructie toegepast kan worden en een grotere efficiëntie van het bouwproces het gevolg is.

Het leukste is om op de bouw te zien dat wat er in de werkvoorbereiding bedacht is, dat wij dit zo goed mogelijk inplannen, waarbij er vaak wel wat druk op komt te staan, maar dat het wel zo lukt. Hier leer je ook veel van, aangezien je al ver vooruit moet anticiperen op wat er komen gaat. Het is ook mooi wanneer je afspraken maakt en werkzaamheden uitlegt hoe het volgens jou het beste kan, het bij uitvoering dan ook zo blijkt te werken.

Wanneer er dan weer heel wat staat, geeft dit wel een stukje voldoening, vooral bij niet de meest voorkomende aspecten.

Wanneer ik klaar ben met school zou ik het liefst als assistent-uitvoerder aan het werk gaan, waarna er uiteindelijk misschien de mogelijkheid bestaat om door te groeien tot uitvoerder.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top